Vijftigplus vrouwen samen sterker

JOURE/LEMMER - Dit voorjaar start er bij voldoende aanmelding weer een nieuwe STERKER groep. STERKER is bedoeld voor 50-plus vrouwen uit gemeente De Fryske Marren die zich op meerdere gebieden willen versterken.

Samen met leeftijdsgenoten. In een ongedwongen sfeer. Een mooie kans om nieuwe dingen te leren én nieuwe vrouwen te leren kennen. Deelname aan STERKER is gratis. Er wordt alleen een kleine koffiebijdrage gevraagd.

De groep komt wekelijks bijeen, op acht ochtenden van 9 tot 12 uur. In overleg wordt vastgesteld, rekening houdend met de mogelijkheden en woonplaats van de aangemelde vrouwen, op welke dag en in welk dorp de groep bij elkaar komt. Bij STERKER staan vijf thema’s centraal: taal, sociaal, rekenen, digitaal en gezondheid. Uit deze thema’s worden workshops gekozen, die men gezamenlijk volgt. Elke workshop wordt door een deskundige workshopleider gegeven, met ruimte voor eigen inbreng.

Mogelijke workshops zijn: ontdek je sterke punten; grenzen & wensen; veilig en weerbaar, in en om huis; Smartphone, zó handig!; gedichten &, (levens)verhalen; belastingaangifte, makkelijk én leuk!; opruimen, in je woon- en bovenkamer. Vrouwen van 50 jaar of ouder staan bewust in het leven en komen in een nieuwe levensfase met vaak wat meer tijd voor zichzelf! Tijd om iets nieuws te leren. Iets te ondernemen. Nieuwe vrouwen te leren kennen. Tijd voor, soms al lang gewenste, zelfontplooiing. Kortom, tijd voor STERKER.

Voor vragen of aanmeldingneem contact op met Miks welzijn, 0513-414593 en vraag naar Rosalie de Konink. Of per mail, via rdekonink@miks-welzijn.nl. Of neem een kijkje op www.bibliothekenmarenfean.nl of www.miks-welzijn.nl Bij onvoldoende aanmeldingen verschuift de start van STERKER naar het najaar.