Damkraker met hoofdbrekens De Partie Bonnard

LEMMER - In de halve finale van het bekertoernooi bij Damclub Lemmer verraste Iepie Poepjes haar opponent Peter Achterstraat met een van de moeilijkste openingsvarianten vanuit de Roozenburgaanval namelijk: een vrijwillige opsluiting van de hele rechterflank de zogenaamde Partie Bonnard.

Bij verbreking van deze stelling is er een wirwar aan combinaties mogelijk wat een hoop rekenwerk vergt en bovendien erg tijdrovend is. Uiteindelijk was het Peter die het best rekende en via een sluiproute op dam kwam en de winst pakte. In de finale treft hij nu Willem Akkerman. In de onderlinge competitie was er sprake van een waar remisefestijn. Bouke van der Werff had na een fraaie damcombinatie zijn tegenstander op de rug liggen, echter toen Bouke met een mooie slotsalto de partij uit wou maken verrekende hij zich twee schijven, waarvan Jaap Oosterdijk dankbaar gebruik maakte en alsnog een punt pakte. Hans Poepjes en Joop Beetsma zochten beide de aanval om hun positie op de ranglijst te versterken. Na de nodige schermutselingen over en weer moesten de beide kemphanen in remise berusten.

Uitslagen onderlinge competitie: Geert van der Molen – Feike Muurling 1 – 1, Willem Akkerman – Andries de Ruiter 1 – 1, Jan Visser – Barteld Kortstra 1 – 1, Jaap Oosterdijk – Bouke van der Werff 1 – 1, Jan Niezen – Gabe Heijboer 1 – 1, Hans Poepjes – Joop Beetsma 1 – 1.