Wandelexcursie door Warkumerwaard

Workum -   Aan de rand van het IJsselmeer ligt de Warkumerwaard. Een ongerept natuurgebied dat normaal gesproken afgesloten is voor bezoekers. Speciaal voor de natuurliefhebber organiseert It Fryske Gea hier zaterdag 11 maart van 09.30 tot 11.30 uur een wandelexcursie onder begeleiding van een gids.

Centraal staan de enorme aantallen vogels die hier een veilige broedplek zoeken en bijtanken tijdens de vogeltrek. Niet alleen de vogels biedt het een bron van rust, ook de deelnemers van deze wandelexcursie.
In het vroege voorjaar is de Warkumerwaard enorm druk. Maar niet met mensen. De natuur maakt hier de dienst uit. Willem Boersma weet dit maar al te goed en is excursieleider van het eerste uur bij It Fryske Gea. Deze charismatische natuurliefhebber kent de Warkumerwaard op zijn duimpje en struint hier het liefst dagelijks rond. Graag gaat hij dan ook met een verrekijker en wandelschoenen op pad om zijn passie voor dit bijzondere gebied te delen. Het startpunt van de wandelexcursie wordt bekend gemaakt na opgave. Opgave is noodzakelijk en kan tot vrijdag 10 maart om 15.00 uur via 0512 – 38 14 48 of www.itfryskegea.nl.