Elfstedenwandeltocht

Joure - Dit jaar is het mogelijk om de 11-Stedenwandeltocht, die van 23 tot en met 27 mei wordt georganiseerd, als team in estafettevorm te wandelen. Deze teams kunnen bestaan uit wandelaars van bedrijven, overheidsorganisaties, stichtingen, verenigingen of bijvoorbeeld teams voor goede doelen.

De opzet is dat teams van 3 tot 5 wandelaars met 1 stempelkaart de tocht wandelen. Belangrijk hierbij is dat een teamlid minimaal 1 hele dag wandelt. Bij teams van bijvoorbeeld 3 of 4 wandelaars moet door een wandelaar een extra dag worden gewandeld. Een dagtocht verschilt van lengte en kan variëren van 50 kilometer, de eerste dag tot 28 kilometer, de laatste dag. De overige drie dagen wordt ongeveer 42 km gewandeld. Er moet dus vooraf getraind worden. Gezondheid voor werknemers is een belangrijk thema voor organisaties. Jaarlijks wordt er veel geld uitgegeven aan verzuim en preventie hiervan.

Wandelen blijkt voor alle leeftijdscategorieën een positief effect te hebben op de gezondheid in de ruimste zin. Door als team mee te doen wordt door organisaties gestimuleerd om aan de gezondheid te werken, vandaar deze nieuwe mogelijkheid om aan de 11-Stedenwandeltocht mee te doen. Hiernaast is wandelen en zeker in het mooie Friese land gewoon een prachtige ervaring.

Opgeven kan tot 1 mei via de website van de 11-Stedenwandeltocht.