Film De Nieuwe Wildernis in Dienstencentrum Senioren

Lemmer - Op dinsdag 21 maart, om 14.00 uur, draait in het dienstencentrum voor Senioren aan de Wiepke Hofstraat in Lemmer de natuurfilm De Nieuwe Wildernis. Dit is de laatste filmvoorstelling van dit seizoen.

De Nieuwe Wildernis is een Nederlandse natuurfilm uit 2013, geregisseerd door Mark Verkerk en veldregisseur Ruben Smit en is een VARA-televisieserie uit drie delen die gaat over de vier jaargetijden in het jonge natuurgebied de Oostvaardersplassen in Flevoland. De eerste beelden van de film werden geschoten in het najaar van 2011. De film toont onder meer edelherten, konikpaarden, vossen en ijsvogels. Op een korte uitzondering na toont de film geen mensen. Ook toont de film niets van de spoorlijn en de langsrijdende treinen.

De film had zijn wereldpremière in het Concertgebouw te Amsterdam op 23 september 2013 en kreeg binnen een week de status Gouden Film, omdat 100.000 bezoekers de film hadden gezien. Op 28 oktober 2013 kreeg De Nieuwe Wildernis officieel de status van Platina Film en eind november 2013 hadden zeshonderdduizend mensen de film gezien. De film werd onderscheiden met een Rembrandt Award voor de beste Nederlandse film van 2013 en de Gouden Kalf Publieksprijs voor beste film van 2014.