Verborgen krachten op ondernemersplein BCDN

LEEUWARDEN - Samen met 22 ondernemers presenteert gemeente De Fryske Marren zich dinsdag 21 en woensdag 22 op de Business Contact Dagen Noord in Leeuwarden. Met als thema ‘Verborgen krachten’ laten ze met elkaar zien dat hier veel kwaliteit zit en dat er veel mogelijk is voor ondernemers in de gemeente. ,,Vaak zijn we te bescheiden en treden we niet op de voorgrond, terwijl je met Friezen heel goed zaken kunt doen”, zegt Peter Kort, bedrijvencontactfunctionaris bij de gemeente. ,,Op het ondernemersplein zorgen we ervoor dat deze krachten wat meer in de spotlight komen te staan”.

Op dinsdag 21 maart organiseert de gemeente een ondernemersborrel op het De Fryske Marrenplein, van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens dit avondprogramma houdt oud-turner Herre Zonderland van Total Sports Experience een lezing over zijn ervaring in de topsport in relatie tot het ondernemerschap. Ook spelen ze het spel ‘Ik hou van De Fryske Marren’, waarin alle standhouders op het plein op een uitdagende manier worden uitgelicht.

De toegang is gratis, meer praktische informatie is te vinden op de website van BCDN en de site van de gemeente.

De gemeente presenteert zich al een aantal jaren samen met ondernemers op de BCDN. Dit jaar staan er zelf 22 stands op het gezamenlijke plein. De belangstelling bij ondernemers om mee te doen, groeit. De markt trekt weer aan en er is meer vertrouwen. Bovendien versterken bedrijven elkaar door gezamenlijk op een plein te staan en is er onderling veel enthousiasme. Ook de keuze van een thema - dit jaar ‘Verborgen krachten’- draagt hieraan bij. Dit thema komt terug in alle zaken die te maken hebben met het plein, het programma, de samenwerking, de publiciteit. Midden op het plein staat een grote meiboom, die staat voor de verbinding tussen ondernemers en gemeente.