Bloeiende bermen en bloemenweide verfraaien straks entrée Lemmer

LEMMER - Automobilisten uit het Westen, die straks de afslag Lemmer nemen, zullen worden begroet door miljarden bloeiende bloemen. Deze bloemenzee is te danken aan een initiatief van de Lemster Imkers.

Zij mogen van de gemeente De Fryske Marren bedrijven vragen om mee te doen aan hun project: “Wordt Vriend van de Honingbij”. De gemeente heeft alle medewerking toegezegd aan hun “Adoptieproject”. Voor een bedrag van € 220,00 per jaar kunnen bedrijven een strook grond van 500 m2 adopteren. Dit perceel wordt dan ingezaaid met zaad voor een bloemenmengsel waar vlinders en bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. Op een goede zichtplaats, in de buurt van de bloemenzee, komt een bord te staan met de naam en logo van het bedrijf dat als sponsor meedoet en met de vermelding: Vriend van de Honingbij.

Als een bedrijf aan de Lemster Imkers heeft toegezegd als sponsor te zullen optreden, dan gaat Hoveniersbedrijf Koenraad Visser, namens de Lemster Imkers, de contracten met de bedrijven afsluiten en zal zorg dragen voor een professionele omvorming, aanleg en onderhoud van de bloemenweide en bloeiende bermen. Het bedrijf zorgt ook voor de aandachtsborden in overleg met de sponsor en de gemeente. Door mee te doen aan het adoptieproject Wordt Vriend van de Honingbij van de Lemster Imkers, leveren bedrijven zo een positieve bijdrage aan de ecologische structuur van de openbare ruimte. De omvorming van locaties waar nu ruw gras groeit, naar gebieden met bloeiende bloemen waar bijen en vlinders op af komen, zal de komende jaren de bijenstand in een groot gebied van Lemmer in stand houden. Het gebied waar het in eerste instantie om gaat is 8.000 m2 groot.

Om kostendekkend te kunnen werken wordt aan de sponsoren gevraagd om een contract voor vijf jaar af te sluiten. Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen een mailtje sturen naar thijscola@gmail.com of bellen met 0514 562900.