Zesde en eerste plaats voor Reddingsbrigade Lemmer

LEMMER/LEEUWARDEN - In zwembad ‘De Blauwe Golf’ in Leeuwarden is zaterdag de jaarlijkse jeugdmarathon zwemmen gehouden. In totaal streden zeven teams om de eerste plaats.

In twee uur tijd moest elke deelnemer om beurten 7 minuten zwemmen, de club met de meeste gezwommen meters was de winnaar. Het team van Lemmer II was met 4800 gezwommen meters de winnaar. Het team van Lemmer I eindigde op de zesde plaats. Tweede was Reddingsbrigade Stiens, een gedeelde derde voor de Groninger Reddingsbrigade team I en III, vierde plaats Groninger Reddingsbrigade team II, vijfde Reddingsbrigade Leeuwarden.

Het winnende team bestond uit: Syl van Griethuysen, Constant Artz, Mica Boersma, Jente v.d. Bij, Jesse Fokkema. Het andere team bestond uit: Nancy v.d. Bijl, Lizzy v.d. Bijl, Björn v.d. Bijl, Marije Dijkveld Stol, Chris Lemstra en Emiel Lemstra.

Onder toejuiching van de meegekomen ouders, ploegleiders Myon de Vries en Manouk v.d. Berg, tellers Miranda Dijkveld Stol, Tjitske Artz, Anouk v.d. Wekken en Bareld Stoker en algehele leiding van Meta van Griethuysen en Fimmie Keulen was het een geslaagde jeugdmarathon.