De Ontmoeting: Selina de Jong

Lemmer - In de rubriek De Ontmoeting verhalen over waar mensen elkaar ontmoeten. Deze week is Selina de Jong aan het woord. Selina werd tweede tijdens de Miss Teen of Friesland verkiezing.

Wie ben je? “Ik ben Selina de Jong, 18 jaar en ik woon in Oosterzee. Tijdens de finale van de Miss Teen of Friesland verkiezing ben ik tweede geworden. Ook stond ik in de top 3 van Miss Media, hoe vaak je in de media bent gekomen en wat je deed om jezelf te promoten, en in de top 3 van Miss Noardewyn, gekozen door Omrop Fryslân, waar alle finalistes op bezoek zijn geweest.”’

Had je verwacht dat je tweede zou worden? “Nee, helemaal niet. Maar ik had wel een goed gevoel over de finale, het ging best wel goed. Bij de bekendmaking van de winnares riepen ze de drie meiden naar voren die in de top 3 zaten. Toen ze mij naam noemden, dacht ik: “Huh, ik?” Eerst maakten ze bekend wie derde was geworden, toen de winnares. Ik werd dus tweede. Ik werd gekroond en kreeg een sjerp waarop staat: ‘1st Runner-Up Miss Teen of Friesland 2017’.”

Hoe zag de finaledag er uit? “De finale was zaterdag 18 maart in Dokkum. We begonnen met een openingsdans, hadden toen een voorstelronde, een bikinironde en een galakledingronde. Er was ook een vragenronde, die vond ik het spannendste omdat je niet wist welke vraag je zou krijgen. Ik kreeg de vraag wat ik het leukst vond aan deze missverkiezing.”

En wat vond je het leukst aan de missverkiezing? “Dat ik nu veel vriendinnen erbij heb en dat ze je respecteren zoals je bent. Dat heb ik als leukst ervaren. Tussen de verschillende activiteiten die we hebben gedaan, kon ik niet kiezen. We hebben zoveel gedaan. Een bootcamp in Leeuwarden, een fotocursus, catwalktraining, oefenen voor de openingsdans en we zijn naar de voetbalwedstrijd Heerenveen – Go Ahead Eagles geweest in het Abe Lenstra Stadion. Elke week, vanaf de bekendmaking van de finalisten begin februari, hadden we wel een activiteit.”

Wat heb je allemaal geleerd? “Ik ben best een verlegen meisje, maar nu ik op dat grote podium ben geweest en de microfoon in mijn handen heb gehad, ben ik wel een stuk gegroeid. Ik ben opener geworden, ik durf nu meer. Ook qua presenteren ben ik veel beter geworden. Daar ben ik wel heel blij mee. Maar ik had bijvoorbeeld voordat ik meedeed ook nog nooit op hakken gelopen en nu loop ik daar zo op weg.”

Smaakt dit naar meer? “Voor nu stopt het een beetje, maar mocht de winnares uitvallen, dan moet ik voor haar invallen tijdens de Miss Teen of The Netherlands verkiezing. Maar ik zou zeker wel aan meer missverkiezingen mee willen doen. Het lijkt me ook supergaaf om de wereld over te gaan als miss. Ik vind het echt heel leuk, dat had ik niet verwacht. Ik werd gevraagd of ik mee wilde doen en als dat niet was gebeurd, dan had ik denk ik niet meegedaan. Ik ga ook echt contact onderhouden met de missen. We waren een hechte groep en ik heb ook echt vriendinnen gemaakt.”

Mieke van Veen