Langer Thuis Wonen begint bij jezelf

BALK - Fryske Marren Vitaal, VAC Gaasterland en gemeente De Fryske Marren gaan samen werken om het voor ouderen in de gemeente makkelijker te maken om langer in hun eigen woning te blijven wonen.

Onder de noemer Langer Thuis Wonen worden de komende tijd diverse activiteiten georganiseerd. Tijdens die activiteiten worden (toekomstige) ouderen voorgelicht over de mogelijkheden en welke rol de inwoner zelf heeft om langer thuis te kunnen wonen. Een lange lunchtafel met ouderen en jongeren bij elkaar, presentaties bij vergaderingen van plaatselijk belang, een excursie naar een beurs. Het is een greep uit de lange lijst van ideeën. In 2017 wordt aandacht geschonken aan Langer Thuis Wonen. Niet alleen over woningaanpassingen, maar ook over de sociale aspecten die komen kijken bij langer thuis blijven wonen.

Onderzoek onder ouderen

In 2016 is onder duizenden 55+’ers in de gemeente een enquête gehouden over dit onderwerp. Willen ouderen liever thuis blijven wonen? En hebben zij al eens nagedacht wat daar bij komt kijken? Of daarover al eens gesproken met familie, buren of vrienden? De uitslag van dit onderzoek is de basis voor de activiteiten die in 2017 worden georganiseerd.