Jade de Vries en Tim Hooghiemstra Fries Kampioen Judo 2017

LEEUWARDEN - Stichting Friesland Judo Promotie organiseerde zaterdag de 25e Friese Kampioenschappen Judo voor alle Friese judoverenigingen/sportscholen.Maar liefst dertig Roelevink Sport judoka’s gingen de strijd aan op de judomat.

In een kleine poule speelt Anniek Luimstra (Langweer) haar wedstrijden. Ze wint de eerste met een scheidsrechterbeslissing. De laatste verliest ze maar Anniek heeft de tweede prijs.

Tim Hooghiemstra (Joure) wint alle wedstrijden met een ippon. Tim is kampioen van zijn poule. Nynke Luimstra (Langweer) wint met een scheidsrechterbeslissing en waza-ari. Helaas verliest ze de andere partijen, maar Nynke heeft de derde prijs. Jade Vries (Joure) wint respectievelijk twee wedstrijden met een ippon en waza-ari. Ook Jade is kampioen van haar poule. Kay van Griethuijsen (Lemmer) wint de meeste wedstrijden en Kay krijgt de tweede prijs. Hessel van der Bij (Lemmer) scoort ook twee maal ippon. Voor Hessel is de derde prijs. Rowan van der Gaast (Bantega) bijna alle wedstrijden met een ippon. Voor Rowan is de tweede prijs.

Jelte Achterberg (Lemmer) en Jurek Cnossen (Joure) zijn in dezelfde poule ingedeeld. Beide jongens halen evenveel punten uit de gewonnen wedstrijden. Zowel Jelte als Jurek ontvangen een gedeelde derde prijs. Ook de vrienden Jesse de Vries en Sven de Vries (Joure) zijn in dezelfde poule. Jesse scoort met een waza-ari en ippon en hij ontvangt de tweede prijs. Sven wint één wedstrijd met een ippon. Sven wordt derde. Ronald Hooijer (Rotsterhaule) wint drie maal met een ippon en één keer met een waza-ari. Helaas verliest hij de laatste partij, maar Ronald wordt verdienstelijk tweede.

Een herinneringsmedaille is er voor Hiske van der Meer, Anke van der Meer (Terherne), Eline van der Bijl, Nikki Kootstra, Roald Mast, Sven Jansen, Sven van der Staal, Jorn van der Sluis (Lemmer), Lennart Montsma, Marit Joustra, Cassandra van der Gulik, Erik Rinke Hiemstra, YuHsien Wielinga, Ruben Velda (Joure), AmarinsOostra (Delfstrahuizen), Arnoud Lunenborg (Bant), Ruth Hermens (Rutten) en René van Spanning (Sintjohannesga).

Natuurlijk hebben ook deze judoka’s uitstekend hun best gedaan. Soms hebben ze verloren of een ippon gehaald na een judoworp en of houdgreep. Een scheidsrechterbeslissing voor de judoka’s die het actiefst is geweest tijdens de partij. Of winnen met een waza-ari.

Foto's Jannie Brandsma, Bertina Luimstra-Homma, Bianca de Vries, Johannes Velda, Nanny Cnossen-Spoelstra, Liesbeth Dorsman.