Dammer Akkerman verrassende winnaar Bekertoernooi

LEMMER - De bekerfinale tussen Willem Akkerman en Peter Achterstraat was er een om van te watertanden.

Als laagst geklasseerde zou Willem bij remise een extra punt krijgen, dus moest Peter winnen om de “cup met de grote oren” weer in zijn bezit te krijgen. Vanuit de opening trok hij dan ook fel van leer, pakte het centrum en dwong Willem al snel de kroonschijf op te spelen. Maar Willem bleef kalm en naar mate Peter steeds dreigender werd, ijzig kalm. Uiteindelijk kwam er een gelijkwaardig eindspel op het bord en na bijna 4 uur strijd restte Peter niets anders dan zijn opponent te feliciteren met de 2 – 1 uitslag en mag Willem op de slotavond de “Bokkingbokaal” in ontvangst nemen.

In de onderlinge competitie deed Iepie Poepjes een aanval op de derde plaats van Joop Beetsma, na een spannende partij wist Joop deze aanval met een solide verdediging te pareren. Hans Poepjes consolideerde zijn tweede plaats door een degelijke overwinning op Jan Visser.

Uitslagen onderlinge competitie: Andries de Ruiter – Zwaantje van der Werff 0 – 2, Barteld Kortsta – Jan Niezen 2 – 0, Bouke van der Werff – Geert van der Molen 1 – 1, Marjan Rutgers – Jaap Oosterdijk 1 – 1, Joop Beetsma – Iepie Poepjes 1 – 1 ,Hans Poepjes – Jan Visser 2 – 0.