Lemster Mannenkoor brengt biobakjes rond

LEMMER - Het Lemster Mannenkoor is afgelopen week begonnen met de verspreiding van de gratis biobakjes aan alle huishoudens. Het is een gezamenlijke actie van de Friese gemeenten en Omrin om de scheiding van gft-afval te verbeteren.

Een tijdje geleden werd het Lemstermannenkoor benaderd door de gemeente om de 21.000 emmertjes te bezorgen. Vorige week maandag konden ze aan de slag. Een aantal leden en hun vrouwen begonnen met het inpakken van 21000 folders en dekseltjes in een plasticzak. Dit alles gebeurde in de loods van firma Toering op het industrieterrein voorbij het Stoomgemaal. De vrachtauto bracht tussen door verschillende vrachten naar hun bestemming zodat de leden van het mannenkoor beginnen konden met het bezorgen. Vrijdagmorgen hebben een aantal mannen van het mannenkoor iedereen in de Lemstervaart een tas met inhoud bezorgd. Na de appelaktie leverde dit ook weer een mooi bedrag op voor het Lemstermannenkoor.

Gemeente De Fryske Marren hoopt door de scheiding van afval om eind 2020 op een gemiddelde van 100 kg restafval per jaar per inwoner uit te komen, in plaats van de huidige 160 kg per inwoner.