Winst Lemster Leeuwkes op RonDom

RHIJNAUWEN - Bij theehuis Rhijnauwen, net buiten Utrecht, ging 9 april de 15e race RonDom Utrecht van start. Deze bijna 15 kilometer lange tocht voert over de Kromme Rijn, door de grachten van Utrecht naar de historische veilinghaven.

Het was voor de dames van de Lemster Leeuwkes de eerste wedstrijd van dit seizoen en ook nog in een nieuwe sloep. Zonder verwachting gingen ze van start. Vijftien kilometer bikkelen en dan afwachten hoe de eindtijd is ten opzichte van het deelnemersveld. Als laatste van start en als laatste over de finish, aangemoedigd worden tijdens de laatste meters door de 49 andere teams geeft een enorme kick. Ongeveer twee uur later is het moment daar. De Leeuwkes gaan mee naar binnen in de tent om te horen wat de heren hebben gedaan en de andere teams in de klasse.

Dan komt de klasse van de Lemsters aan bod. De eerste klas, een klasse hoger dan vorig jaar. En dan: de tweede prijs voor Lyts Leeuwke uit Lemmer, met een minimaal verschil op de nummer 1. Wat zijn zij trots, blij en uitzinnig. Wat een prachtige dag, race en bekroning van het harde (klus en trainings) werk in de afgelopen maanden. De Leeuwkes hebben zin in het nieuwe roeiseizoen. De eerst volgende wedstrijd is 13 mei in Lemmer. Een ieder is welkom om hen aan te moedigen tijdens deze bijna 24 kilometer lange race.