Zakelijk Bekeken: Astrid Piesaar geeft antwoord

Lemmer - In de rubriek Zakelijk Bekeken geeft een ondernemer antwoord op drie vragen. Deze week is het de beurt aan Astrid Piesaar, eigenaar van Dok13 uit Lemmer.

Hoe zou u uw bedrijf omschrijven? “Dok13 is een winkel voor de vrouw van 30+ in het midden/hoog segment. Negen jaar geleden zijn wij gestart op de Kortestreek, het mooiste plekje van Lemmer. De locatie en onze inrichting zorgen voor een warme en gezellige uitstraling en wij hopen altijd dat onze klant dit ook ervaart en zich op haar gemak voelt bij ons. Kleding passen en kopen is voor veel vrouwen een negatieve uitdaging en wij willen dat graag doorbreken door onze klanten persoonlijk te adviseren. Hierdoor voorkom je dat er onnodig veel gepast moet worden met de nodige frustraties. En het kan voor de klant enorm verrassend uitpakken. Natuurlijk kan je bij ons ook heerlijk zelf je gang gaan en lekker rondkijken en passen. Precies zoals je het zelf wilt. Onze inkoop is er op gericht dat wij een ruime keus hebben in pasvorm en kleur. Kleur omdat dit ontzettend veel voor een vrouw kan doen en pasvorm omdat we niet allemaal hetzelfde zijn.”

Waarom bent u met uw bedrijf gestart? “Negen jaar geleden verloor ik heel erg plotseling mijn baan. Ik was niet meer zo piepjong en zag het een beetje somber in om snel een andere baan te vinden in deze omgeving. Het pand waar ik nu in zit was nieuw gebouwd en stond te huur. Meer heb je niet nodig dacht ik. Gewoon doen! Ik heb de winkel toen ingericht voor luxere watersportartikelen en sportieve dames- en herenkleding. Maar al heel snel kwam ik erachter dat mijn passie lag in de mode en dan met name vrouwenmode. Na een verbouwing, een paar jaar geleden, en het aanpassen van het logo zijn we op en top een damesmodezaak.”

Waar hoopt u over vijf jaar met uw bedrijf te zijn? “Ik denk en hoop dat we over vijf jaar nog exact hetzelfde doen. Mensen gelukkig maken met kleding die ze mooi maakt. Dit alles in een relaxte ambiance.”