Sportief Skûtsjeweekend in Langweer

LANGWEER - In het weekend van 22 en 23 april wordt in Langweer het watersportseizoen feestelijk geopend. Op het water strijden het hele weekend meer dan 40 skûtsjes om de hoogste eer terwijl de deelnemers van de hardloopwedstrijd Skûtsjerun en de wandelaars van de Skûtsjekuier langs de boorden van Langwarder Wielen op de wal hun sportiefste beentje voorzetten.

Burgemeester Fred Veenstra zal zaterdagmorgen 22 april om 08:00 uur het evenement openen. Deze dag staat ook de Skûtsjerun op het programma, een hardloopwedstrijd van 5 of 10 kilometer langs de Langwarder Wielen. Op zondag wordt dit jaar voor het eerst de Skûtsjekuier georganiseerd. Een wandeltocht van 12 kilometer langs het meer. Op beide dagen vormen de statige friese platbodems het bijzondere décor van deze evenementen.

Het Skûtsjesilen heeft de volgende starttijden: Zaterdag om 09:30 uur, 11:00 uur. 13:30 uur en 15:00 uur. Zondag om 10:00 uur kleine finale en 14:00 uur grote finale. Informatie via www.skutsjesilenlangwar.nl De Skûtsjerun start zaterdagmorgen om 11:00 uur Inschrijven kan tot donderdag 20 april via www.skutsjerun.com. De Skûtsjekuier start op zondagmiddag tussen 13:00 uur en 13:30 uur bij café “De Drie Zwaantjes” in het centrum van Langweer. Inschrijven kan tot donderdag 20 april via www.deskutsjekuier.nl of aan de start.

Op zondag is er in het centrum van Langweer naast alle sportieve evenementen een gezellige braderie. Het hele weekend zijn er daarnaast modelsprotbootjes te zien die hun eigen wedstrijd varen. De Haagse Modelboot Club organiseert deze wedstrjid. Een van de hoogtepunten hiervan zal de modelboot van het bekende Friese skûtsje ‘ Ut en Thûs zijn.

Beide avonden worden afgesloten met live-miuziek in de diverse horecagelegenheden in Langweer. Zo zal in café De Drie Zwaantjes de band De Briljantjes, en in Het Wapen The Bountyhunters optreden.