Eerste 300 aanmeldingen Gaasterland Wandeltocht binnen

GAASTERLAND - De lente begint en de aanmeldingen voor de Gaasterland Wandeltocht stromen binnen. Vorig jaar had de Gaasterland Wandeltocht haar grootste deelname ooit met 2.500 wandelaars.

Op zondag 7 mei houdt Lionsclub Balk ‘Tusken Mar en Klif’ voor de 14e keer de Gaasterland Wandeltocht. Dit jaar is het thema van de wandeltocht: 'Ontdek Gaasterland'. Langs de verschillende routes laten ze het unieke landschap zien en komen de wandelaars langs diverse bijzonderheden die kenmerkend zijn voor Gaasterland.

De opbrengst van de wandeltocht gaat naar twee goede doelen: Starchildren (Nepal) en Stichting BMFM, daarmee heeft de wandeltocht een internationaal en een lokaal goed doel. De Stichting Starchildren geeft geïnfecteerde kinderen en aidswezen in Nepal de geborgenheid van een thuis, toegang tot gezondheidszorg en onderwijs en een kans op een beter leven. Het geld gaat rechtstreeks naar Nepal waar de (Nederlandse) leiding in betrouwbare handen is.

Stichting BMFM, Bevordering Mobiliteit Fysiekbeperkte Mensen gaat met de bijdrage een nieuwe boot aanschaven, ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Daarmee kunnen vaartochten worden ondernomen door Gaasterland zoals over de Luts.