Burgemeester Van der Werff blij met komst AB Vakwerk

EMMELOORD - De vestiging van uitzendcoöperatie AB Vakwerk aan de Duit 1 in Emmeloord is officieel geopend door burgemeester Aucke van der Werff. De eerste burger van Noordoostpolder onthulde en signeerde symbolisch een groot wanddoek met daarop de kenmerkende Poldertoren.

Van der Werff zei in de openingstoespraak zeer verheugd te zijn met de komst van AB Vakwerk naar de polder. ,,Het gaat weer goed met de economie. In de periode van groei die wij nu doormaken, is het van belang dat er genoeg mensen zijn die aan de personeelsvraag van onze bedrijven kunnen voldoen. AB Vakwerk, met haar deskundige medewerkers, kan dát. De coöperatie biedt veel werk aan mensen in de landbouw en andere sectoren. Ik voorzie dat zij in ons gebied uitgroeit tot een belangrijke werkgever.”

Noordoostpolder, met Emmeloord als ‘World Potato City’, is de grootste landbouwgemeente van Nederland. ,,En wij richten ons primair op de Agri& Food. Een logische keuze dus, om vanuit hier onze activiteiten verder uit breiden. Met een kantoor in Emmeloord laten wij zien deel te willen uitmaken van de lokale markt”, zegt Hylke van der Veen, algemeen directeur van AB Vakwerk.

Het team van AB Vakwerk in Emmeloord staat onder leiding van unitmanager Criss Roemers en wordt gevormd door Barbara Koziak, Marion Walinga, Tim van Zuidam, Jantine Bokma, Nynke de Graaf en EwelinaKoczupinda. De vestiging startte een jaar geleden. ,,Wat mij meteen opviel was de ondernemersgeest in de polder en de trots die men heeft voor dit gebied”, zegt Roemers. Hij roemt de poldermentaliteit.

Ondernemers in de Noordoostpolder staan open voor nieuwe partijen, maar verwachten dat ook van AB Vakwerk. ,,Wij moeten laten zien dat we bewust zijn van wat er speelt in de sectoren. Dat hebben we gedaan. In Emmeloord zijn wij met drie mensen begonnen. Nu zitten er zevencollega’s op kantoor. AB Vakwerk biedt het beste werk in de Agri& Food, Groenvoorziening, Grond-, Weg- en Waterbouw, Productie, Techniek, Transport & Logistiek én de Bouw”, benadrukt Roemers nog maar eens.

Op de foto