Agenda | Pier Lupkesloop Tjerkgaast

Joure - Op zaterdag 13 mei wordt de dertiende Pier Lupkesloop gehouden in Tjerkgaast en omgeving. Gezien de vele positieve reacties van vorig jaar is hetzelfde concept aangehouden.

De wandelaars kunnen weer kiezen uit een tocht van 15 km of 25 km. Beide tochten voeren door het Friese landschap rondom Tjerkgaast. U kunt genieten van bloeiende bermen en wijde vergezichten. Inschrijven voor beide wandeltochten kan vanaf 8.30 uur tot 10.00 uur in dorpshuis ‘t Spantsje. De trimmers(hardlopers) kunnen weer kiezen uit de afstanden 5,5 kilometer of 10 kilometer en kunnen zich inschrijven vanaf 10.00 uur. De start van de trimloop is om 11.00 uur. Het inschrijfgeld voor wandelaars en hardlopers is slechts € 5.00.

Voor alle deelnemers is er na afloop een ‘Pierlupkestas met inhoud’. En er ligt vijftig euro klaar voor degene die het parcoursrecord van de 10 kilomter verbetert, te weten 33.37 minuten. Tevens is er gelegenheid om na afloop van de prestatie de spieren nog even te laten verwennen door een massage. ’s Middags om 15.00 uur is er voor de kinderen een Kids’run: kinderen tot en met 7 jaar lopen 1 kilometer en kinderen van 7 tot 12 jaar lopen 2 kilometer.

Het inschrijfgeld hiervoor bedraagt twee euro. Ook als u geen wandelaar of trimmer bent, bent u de hele dag van harte welkom bij/in dorpshuis ‘t Spantsje om de deelnemers aan te moedigen of gewoon om een kopje soep of broodje te nuttigen.