Medaille voor judoka’s

BOLSWARD - Judo Bond Nederland organiseerde zaterdag een opstaptoernooi voor judoka’s die geboren zijn in 2004 tot en met 2011.

Alle judoka’s mogen niet de oranje band dragen en niet meer dan vier judoprijzen hebben gehaald. Men moet wel lid zijn van de Judo Bond Nederland. Als je dat nog niet bent kun je ter plekke lid worden. Het was een heuse medaille regen voor alle judoka’s, want voor iedereen was er prachtig eremetaal met een mooi lint.

Bij sommige judoka’s was het gelijk ippon (tien punten) en het spel is afgelopen. Ook wordt er wel eens een wedstrijd verloren. Natuurlijk kan men ook heel vaak een waza-ari scoren. Bij een gelijke stand wijst de scheidsrechter toch een winnaar aan wegens hantei, omdat er bijvoorbeeld een judoka toch meer heeft aangevallen tijdens de wedstrijd. Alle judoka’s hadden prijzen gehaald in hun eigen poule.

Een tweede prijs is binnen gehaald door Jasper van Eijl (Joure) en Jelmer Ypma (Oudehaske). De derde prijs is voor Mark Broer (Scharsterbrug), Levi Geijl (Oosterzee), Arnoud Lunenborg (Bant), Faye Janssen (Joure), Gido Muizelaar (Langweer), Kay van Griethuijsen en Lammert Westra (Oudehaske). De volgende judoka’s hebben een vierde prijs in de wacht gesleept: Nick Janssen, Lennart Montsma (Joure) en Jarvin Bosma (Langweer). Heel erg blij met de vijfde prijs zijn Henk Kok, Anniek Luimstra (Langweer) en Charlotte Bakker (Lemmer). Ook trots op hun mooiste medaille, zesde prijs, zijn Cassandra van der Gulik (Joure) en Biko Post (Lemmer).