Martin Zingel Grandmaster of the year

MUNCHEN - Martin Zingel (50) is verkozen tot Grandmaster of the year afgelopen weekend in het Duitse München op het tiende Munich Hall of Honour martial arts gala.

Wat de Oscaruitreiking voor de filmwereld is, is dit het prestigieus internationale gala voor de Martial arts. Opname in de Hall of Honour is voor diegene die veel voor de martial arts betekenen of speciale prestaties neer gezet hebben. Zingel is de eerste Nederlander die deze speciale award in ontvangst heeft mogen nemen.

Martin Zingel is directeur van de Therapeutische AWBZ zorginstelling voor kinderen en jongeren met een beperking De Oase in Follega. Daarnaast is hij drievoudig wereldkampioen Renschi 8e dan. Marwin Zingel (23), client bij de Oase en zoon van Zingel, mocht de award Student of the year in ontvangst nemen.

Op vrijdagavond was er een speciale VIP party georganiseerd voor de genomineerden. De (groot) meesters kwamen hier bij elkaar. Ook verschillende beroemdheden/legendes/ film producers uit de Martial arts film wereld waren hier bij aanwezig. Op zaterdagochtend en -middag werden er door de (groot) meesters en martial arts filmsterren, trainingen in verschillende Martial arts verzorgd.

Tijdens de award uitreiking werd Zingel ook geïnterviewd door een Zwitserse TV ploeg, en werd door een Zwitserse film producer uitgenodigd om in mei 2018 in Lissabon mee te spelen in een Martial arts film waar alleen Martial arts (groot) meesters vanuit de hele wereld in mee spelen. Deze Martial Arts film wordt in verschillende werelddelen opgenomen.