Zakelijk Bekeken: Leon Borrel geeft antwoord

Lemmer - In de rubriek Zakelijk Bekeken geeft een ondernemer antwoord op drie vragen. Deze week is het de beurt aan Leon Borrel, eigenaar van Sportcentrum Nova uit Lemmer.

Hoe zou u uw bedrijf omschrijven? ,, Sportcentrum Nova is een modern en dynamisch bedrijf dat ik in 1999 heb overgenomen. Toen wij het overnamen in 1999, zagen wij al dat de trends op sportgebied aan het veranderen waren. De sportschool werd steeds populairder onder de mensen. Jong en oud wisten de weg naar de sportschool te vinden. Gezondheid en fitheid staan voorop. De sauna, de zonnebank en cardio deden hun intrede in de sportschool. Zo speelde sportcentrum Nova ook in op die trends. Tot op de dag van vandaag proberen wij nog steeds in te spelen op de huidige markt. Je ziet nog steeds enorme veranderingen op het gebied van fitness, groepslessen, abonnementen en openingstijden. Sportscholen zijn tegenwoordig ook zeven dagen in de week open, flexibelere abonnementen en nieuwe sporten zoals body & mind zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Daar spelen wij zo goed als wij kunnen op in en tot nu toe met succes.”

Waarom bent u met uw bedrijf gestart? ,, Ik ben destijds met de sportschool begonnen, omdat ik sport altijd belangrijk heb gevonden en vind dat dat doorgegeven moet worden aan de volgende generaties.”

Waar hoopt u over vijf jaar met uw bedrijf te zijn? ,,Wij hopen dat wij over vijf jaar nog steeds kunnen zeggen dat wij een moderne en dynamische sportschool zijn en dat jong en oud nog steeds de weg naar sportcentrum Nova weten te vinden. Wij doen er alles aan om de trends en de veranderingen in onze huidige maatschappij zo goed mogelijk te volgen en geven daar onze eigen invulling aan.”