Zakelijk Bekeken: Rosalie de Graaf-van der Avoird geeft antwoord

Lemmer - In de rubriek Zakelijk Bekeken geeft een ondernemer antwoord op drie vragen. Deze week is het de beurt aan Rosalie de Graaf-van der Avoird, mede-eigenaar van Tuincentrum Gernell uit Lemmer.

Hoe zou u uw bedrijf omschrijven? ,,De groene beleving! Een jaar geleden hebben mijn man en ik Tuincentrum Gernell te Lemmer van mijn ouders (Gerard en Nell van der Avoird) overgenomen. Na een grondige verbouwing is niet alleen het tuincentrum vernieuwd, maar ook de filosofie van het bedrijf. Naast dat wij de klant alles op het gebied van groen te bieden hebben, nodigen wij de klant uit om dat ‘groene’ te beleven. Voor jong en oud. Zo is er een kinderboerderij gerealiseerd, waar de kinderen allerlei soorten beestjes kunnen zien en aaien. En natuurlijk kunnen zij er lekker spelen op de speeltoestellen. Daarnaast kunnen er in het voorjaar tulpen en narcissen geplukt worden in de tulpenpluktuin en in de zomer staat deze tuin vol met veldbloemen en prachtige dahlia’s. Ook is er een streekwinkel toegevoegd aan het concept. De producten die er verkocht worden, zijn allemaal afkomstig van boerderijen uit de omgeving. Onder andere aardappelen, wijn, taart, kaas, vlees, honing en seizoenfruit is er te koop. Zo proberen wij onze klanten een combinatie van producten uit de omgeving en het groen te laten beleven!”

Waarom bent u met uw bedrijf gestart? ,,Ondernemen is ons eigenlijk met de paplepel ingegoten. Zowel mijn man als ik komen uit een ondernemersgezin. Mijn man is hovenier en is zes jaar geleden Gernell Hoveniers gestart. Toen mijn ouders bijna 40 jaar geleden het bedrijf zijn begonnen, hadden zij ook de combinatie tuincentrum met hovenieren. Door omstandigheden is de hovenierstak 15 jaar geleden afgestoten en zijn wij heel blij dat we het nu weer hebben kunnen oppakken. Het is een perfecte combinatie. Tuincentrum Gernell en Gernell Hoveniers kunnen zo de klant alles bieden voor in- en rondom het huis. Het vult elkaar aan.”

Waar hoopt u over vijf jaar met uw bedrijf te zijn? ,,Er liggen nog genoeg plannen op de plank. Je blijft dromen, ziet dingen die anders of beter kunnen en het is nooit ‘af’. Om maar een paar dingen te noemen: ik hoop dat wij over vijf jaar de klant een nog uitgebreidere horecagelegenheid kunnen bieden dan dat er nu al is, het dak van de kas geïsoleerd wordt, wij de zakelijke klant meer hebben bereikt en de brug naar Gernell Hoveniers in het tuincentrum beter naar voren wordt gebracht door middel van een studio.”