Gaasterland Open Kampioenschap Golf 2017

Joure - Op zaterdag 20 mei wordt op Golfbaan Gaasterland aan de Sminkewei in Oudemirdum voor de derde keer het Gaasterland Open Golfkampioenschap gespeeld.

Ook dit jaar worden de leden van de Friese Golfclubs en de clubs van net buiten de provincie de kans gegeven te strijden voor het kampioenschap van Gaasterland. Het open kampioenschap wordt gespeeld in twee categorieën, te weten categorie I, dames met een handicap tussen de 0 en 26.4 en heren met een handicap tussen 0 en 22 en categorie II, dames met een handicap tussen de 26.5 en 36.0 en heren met een handicap tussen 22.1 en 36.0.

De wedstrijd voor de categorie II wordt in de ochtend gespeeld, terwijl de wedstrijd voor de categorie I in de middag wordt gespeeld. Per categorie wordt 18 holes strokeplay netto gespeeld om drie prijzen voor dames en drie prijzen voor heren.

De best bruto scorende dame en de best bruto scorende heer zullen aan het eind van de dag ‘gekroond’ worden tot kampioen van Gaasterland, en deze titel een jaar lang mogen dragen. Het best spelend lid van Golfclub Gaasterland ontvangt deze dag de Gaasterland Trofee, een al langer bestaande prijs binnen de club voor deze netto wedstrijd.

Deelnemers aan dit kampioenschap kunnen zich (tot 14 mei) inschrijven via de mail naar gaasterlandopen2017@golfclubgaasterland.nl onder vermelding van naam, geboortedatum, geslacht, telefoonnummer, NGF-nummer, emailadres en exacte handicap. Ook dient vermeld te worden bij welke club of golf-organisatie men staat ingeschreven. Opgave is pas definitief als de betaling binnen is.

Zie verder op website www.golfclubgaasterland.nl.