Gestrikt voor open dag Villa Kino/Kompas

LEMMER - Met een stralend gezicht nam Samir de prijs voor de puzzeltocht in ontvangst. Een mand vol met kleine cadeautjes, maar bovenal de felbegeerde waardebon voor een Family Fotoshoot.

In aanloop naar de open dag hadden Villa Kino en Het Kompas twee puzzels via social media gedeeld. De derde puzzelopdracht was afgelopen zaterdag, zoals aangekondigd, te vinden tijdens de open dag in het gebouw. Bij een escapespel konden ze de 3e puzzel verwerven. De eer voor het trekken van de inzending was aan Auke van der Heide, nu nog even het oudste kind op de BSO, binnenkort zal hij afzwaaien. Uit de vele goede inzendingen werd die van Samir Mohammadulah getrokken. De uiteindelijke slagzin was: ‘Helemaal in je sas, bij Villa Kino en Het Kompas’ .

Zeker 250 mensen lieten zich strikken voor de open dag. Villa Kino en Het Kompas hadden op deze onverwacht mooie ochtend de deuren opengesteld om Lemmer de gelegenheid te geven weer eens een kijkje te nemen in dit mooie geschakelde gebouw en om kennis te maken met het schippersinternaat en de kinderopvang, die er in huizen. Om de mensen gastvrij te ontvangen hadden de teams alle registers open getrokken. Speciaal voor de gelegenheid was om het gebouw een strik gedrapeerd, die het zware weer van de avond ervoor ternauwernood had doorstaan. De gasten werden zo via de tuin naar de achteringang geleid.

Op de bovenverdieping waren activiteiten uitgezet, zoals een wetenschappelijk proefje, een escapespel, schminken en moederdagcadeau knutselen. Via deze activiteiten liepen kinderen en ouders langs de kamers van kinderen van het internaat, onderweg geïllustreerd met een video-opname van de bewoners van die kamers. Beneden konden ouders een dagje op het kinderdagverblijf en de BSO meebeleven door middel van een film, waarop de belevenissen van de kinderen waren terug te zien. De jonge gasten konden zich aan het eind van de rondgang uitleven bij een streetdance- workshop verzorgd door danslerares Renske Uiterwijk van ’t Toanhus en er werden leuke foto’s gemaakt voor een greenscreenfoto door fotografe Mirjam Letsch.

Nadien verzamelden mensen zich in de gezellige achtertuin voor koffie met poffertjes. Hier was een minimarkt met kraampjes waar artikelen en baksels gemaakt door de kinderen en teams van Het Kompas en Villa Kino verkocht werden. De opbrengst was voor het goede doel, Stichting Duniya, dat zich hier ook presenteerde. De markt werd muzikaal omlijst door accordeonist Jan Veeneman. Kleine ukkepukken konden de klanken niet weerstaan en wiegden heerlijk op zijn muziek mee. Onderwijl praatten ouders hier gezellig na en bij onder het genot van heerlijke hapjes van Miranda Gedaan. De markt leverde 120 euro op. Prokino en Meander deden daar beiden nog 150 euro bij op, waardoor er 420 overhandigd werd aan Mirjam Letsch en Hans de Clerq van Stichting Duniya uit Bantega.

Op Het Kompas verblijven door de week kinderen van ouders die varen. Villa Kino heeft een kinderdagverblijf en peuteropvang. Op de locatie aan de Villa Novalaan en in de Daltonschool Sint Jozef verzorgt Villa Kino buitenschools opvang. Voor meer informatie kunt u terecht op www.prokino.nl en www.schippersinteraathetkompas.nl. Ook zijn beide organisaties te vinden op Facebook.