Bovag keurmerk voor Camper en Caravan Repair Lemmer

LEMMER - Bij Camper en Caravan Repair Lemmer aan het Lemsterpad 44A prijkt sinds een paar weken het Bovag logo boven de deur. Zij zijn nu lid van de brancheorganisatie. Dat betekent dat het schadeherstelbedrijf de officiële keuringen mag uitvoeren voor de onder- en bovenbouw van campers en caravans.

Tien jaar geleden zijn Sieger Planting en Johan Bijlsma gestart met Schadeherstel Lemmer, een schadeherstelbedrijf voor auto’s. Twee jaar later kwam daar het herstellen van schade bij voor de caravans en campers. ‘Een van de toenmalige medewerkers interesse in de caravans en campers’, zegt Johan. ‘We zijn daar verder mee gegaan en hebben daar onze specialiteit van gemaakt’.

In diezelfde tijd ontdekte Johan een plastic coatlaag om lekkages te voorkomen. Bij de Duitse camperproducent Hymer zag hij dat een plastic bovenlaag genoeg was om water buiten te houden. ‘De kitranden bij een camper of caravan zijn de zwakke plekken op het dak. Als daar even water op staat, dan wordt die laag snel aangetast.’ Voor Hymer bleek de procedure te kostbaar. Johan en Sieger zagen wel heil in het verspuitbare plastic en ontwikkelden het proces verder door. Nu staat er een speciale spuitcabine. Twee rijdende vakantiewoningen tegelijk gaan erin. Samen komen ze weer- en windbestendig uit. ‘De coating kan zelfs tegen hagel’, zegt Johan. ‘De kitranden worden meegeseald en dat maakt het een onderhoudsvrij dak, van lekkage uitgesloten met garantie’.

De coating isoleert de temperatuur en het geluid. ‘Het plastic werkt niet door. Als het eenmaal op het dak zit, blijft het op zijn plek. Aluminium en hout zetten uit en krimpen. Plastic heeft die eigenschap niet.’ Twee weken duurt het proces van spuiten en drogen met UV-licht. ‘Maar daarna hoef je ook nooit meer iets met het dak te doen.’ Kijk voor meer informatie op schadeherstellemmer.nl.