Achtste editie kunstmarkt Balk

BALK - Voor de achtste keer wordt pinkerzaterdag de jaarlijkse kunstmarkt georganiseerd in het centrum van het Balk.

Balk ligt in het hart van het mooie Gaasterland en is gelegen aan het water van de Luts, onderdeel van de Elfstedenroute. De kunstmarkt is inmiddels uitgegroeid tot de grootste van Noord-Nederland. Circa 125 kunstenaars tonen deze dag hun werk.

Allerlei kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd en verscheidene kunstenaars geven een demonstratie van hun kunnen. Ook zijn er verschillende workshops. De kunstenaars komen uit heel Nederland, van Friesland tot Limburg.

Op een aantal plaatsen is er passende livemuziek. Een aantal namen: Cacoca (klezmer), Marjolein Meijer (ex-Berini’s) en op het grote terras aan het eind van de markt, The Lucky Daltons. ’s Ochtends is er al de hippe brassband Bokito, jonge muzikanten van het Atrium in Sneek.

Ook is er straattheater uit binnen- en buitenland. Straattheater van een hoog niveau. Het is een dag vol kunst en cultuur en geschikt voor een breed publiek.

In de weken voorafgaand aan de kunstmarkt is er al begonnen met de expositie ‘Kunst aan het Water’. Aan de oevers van de Luts tonen verschillende kunstenaars hun werk dat past in het thema van dit jaar: ‘Plakjes’. ‘Plakjes’ zijn rustplekken, een bank of stoel(en). Op deze manier wordt er al aandacht gevraagd voor de komende kunstmarkt.

De expositie duurt tot eind augustus. De toegang van de kunstmarkt is geheel gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.