Starters petitie Eintsje fan ‘e daam moeten stem hebben in begeleidingsgroep

LEMMER - De starters van de petitie op het Eintsje fan ‘e daam te behouden moeten een stem hebben in de begeleidingsgroep. Dat vindt Roel Kingma, gemeenteraadslid van de Partij van de Arbeid.

Kingma aan de wethouder het verzoek gedaan aan wethouder Johannes van der Pal om de initiatiefnemers op te nemen in de groep om het draagvlak in Lemmer te vergroten. Draagvlak is volgens Kingma de garantie dat nieuwe plannen voor het Eintsje geaccepteerd zullen worden. Nu zijn Stichting Oud-Lemmer en de Stichting Dorpsbehoud Lemsterland in gesprek met de wethouder.

De initiatiefgroep van betrokken Lemsters heeft er eerder dit jaar voor gezorgd dat de sloopplannen niet door zijn gegaan en heeft vele honderden mensen in beweging gekregen. In minder dan een week zijn ruim 1100 steunbetuigingen op Facebook geplaatst. Op 15 april leidde de actie tot een creatieve actiemiddag met het shantykoor en vissersaken op het Eintsje fan ‘e daam.

Kingma ziet zelf het liefst dat het gebouw wordt gerestaureerd, net als de toegang. ‘Maar eigenlijk moet het een gemeentelijk monument worden. We zijn dat toen in de gemeente Lemsterland vergeten.’