Eerste Infopunt-LF2018 voor regioambassadeurs geopend

Joure - Het eerste officiële Infopunt-LF2018 is geopend. Dat gebeurde woensdag 31 mei in Workum. Het informatiepunt is ondergebracht in restaurant It Pottebakkershûs.

Het is de eerste van in totaal vijf infopunten in de gemeenten Súdwest Fryslân en De Fryske Marren. Andere infopunten komen binnenkort onder meer in Oudemirdum, Sneek, Joure, Lemmer, Tytsjerksteradiel en Het Bilt.

De opening werd ’s ochtends verricht door Mirjam Bakker, wethouder van Cultuur van de gemeente Súdwest Fryslân en Durk Durksz, wethouder van Cultuur van de gemeente De Fryske Marren.

Het informatiepunt is bedoeld om bezoekers en inwoners in contact te brengen met regio-ambassadeurs. Zij kunnen hen verder informeren en naar de juiste plek binnen het netwerk van Leeuwarden-Fryslân 2018 doorverwijzen.

Het infopunt is een initiatief van Ria de Jong samen met Tjitske Stegenga en anderen. Zij hebben zich als vrijwilligsters aangemeld bij een in januari 2017 opgerichte groep van 34 regioambassadeurs voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.