Zakelijk Bekeken: Jeroen Schaap geeft antwoord

Lemmer - In de rubriek Zakelijk Bekeken geeft een ondernemer antwoord op drie vragen. Deze week is het de beurt aan Jeroen Schaap, eigenaar van Auto Schaap uit Lemmer.

Hoe zou u uw bedrijf omschrijven? ,,Auto Schaap is dé specialist in de Zweedse auto's Saab en Volvo. Tevens repareren en onderhouden wij in onze werkplaats alle merken. Wij zijn een allround familiebedrijf. Ik ben de derde generatie die in het bedrijf zit. Bij ons staat de klant op de eerste plaats. Al vele jaren hebben we vaste aanspreekpunten. Wij zijn als Auto Schaap van alle markten thuis. Je kunt denken aan de verkoop van zowel nieuwe als gebruikte auto’s, onderhoud en reparatie aan auto’s, maar klanten kunnen bij ons ook terecht voor diagnose, aircoservice, de verzekering, leasing, financiering en schadeherstel.”

Waarom bent u met uw bedrijf gestart? ,,Auto's zitten bij mij in de genen. Mijn vader en opa zijn in 1975 Auto Schaap in Lemmer begonnen. Al op de lagere school wist ik dat ik ook in de auto’s wilde. Ik ben ooit begonnen met autowassen en allerhande klusjes en ben zo doorgegroeid in het bedrijf. Ik heb Auto Schaap in 2014 overgenomen.”

Waar hoopt u over vijf jaar met uw bedrijf te zijn? ,,Dat we meegaan met alle nieuwe technieken die er zijn in de autowereld. Zoals onder andere elektrische aandrijving en (deels) zelfstandig rijdende auto's. Onze merken Saab en Volvo zullen over vijf jaar deze hightech modellen volop leveren. Saab zal onder de vlag van de nieuwe eigenaar NEVS over vijf jaar terug zijn met de wereldwijde levering van meerdere compleet nieuwe modellen.”