Sjouke Boersma Nederlands Kampioen meerkamp turnen eerste divisie

WAALWIJK - Sjouke Boersma uit Echten kwam afgelopen weekend uit voor het WikFTC uit Heerenveen op het NK turnen in Waalwijk. Sjouke begon zijn wedstrijd op voltige, een altijd lastig toestel.

Met een goede 10.60 was de kop eraf en de zenuwen verdwenen. Ook ringen ging goed en met een score van 11.30 stond hij meteen bij de eerste 3. Daarna kwam Sjouke zijn favoriete toestel sprong. Hier pakt hij vaak wel meer dan een half punt op zijn tegenstanders en met 13.30 was dat ook dit keer weer het geval. Op brug had Sjouke wat kleine foutjes maar met een score van 12.10 viel de schade mee. Met 10.90 op rek, een score die Sjouke bijna nooit haalt, stond hij voor het laatste toestel vloer op de tweede plaats met 0,05 achterstand op nummer 1 en 0,35 voorsprong op nummer 3.

Sjouke moest als eerste op vloer en turnde een goede oefening met dubbele salto en 2 ½ schroef scoorde hij 12.60. Zijn concurrent op nummer 1 kwam niet aan zijn score maar de nummer 3 scoorde 12.95. Hierdoor kwamen ze samen op de eerste plaats na een hele spannende wedstrijd. Op zondag had Sjouke ook nog 6 toestelfinales. Op voltige en ringen won hij zilver en op sprong won hij voor het derde opeenvolgende jaar de gouden medaille. Door dit resultaat mag Sjouke komende zaterdag in Ahoy in Rotterdam turnen om de Ahoy cup. Een mooi toetje van het seizoen.