IJs, informatie en lokale producten

DELFSTRAHUIZEN - Hotel-Restaurant De Tjongervallei in Delfstrahuizen verrast haar gasten en alle liefhebbers in de omgeving met Italiaans ijs in de zomermaanden.

Het voorhuis van het hotel is het woonhuis van de voormalige directeur van de zuivelfabriek. Hiervan wordt de voordeur opengezet. ‘En dan kan iedereen hier terecht voor het verrassend lekkere ijs. Wij kiezen voor speciale smaken, denk bijvoorbeeld aan munt en mojito’, vertelt eigenares Aleid Bruinsma. ‘Ook de gasten van ons hotel en de mensen die een bezoek brengen aan ons terras bij het water kunnen genieten van ons ijsaanbod in de zomer. Iets dergelijks is er nog niet in deze contreien. Het is een prachtige aanvulling, zowel voor de omgeving als voor ons bedrijf’.

‘Naast het kopen van een ijsje kunnen de toeristen in het voorhuis bovendien alle informatie over de omgeving ontvangen’, vervolgt Bruinsma. ‘Daarbij brengen wij graag locale producten, zoals bijvoorbeeld kaas, maar ook andere versproducten onder de aandacht. Het is bij ons allemaal net even anders, het is niet een standaard verhaal. De nieuwe ijssalon gedurende de zomer past daar prima bij. Vanaf oktober zal de het voorhuis weer restaurant zijn’.