Rode Kruis Week 2018 in Lemmer van start

LEMMER - Van 18 tot en met 24 juni vindt de Rode Kruis Week plaats. Bijna 30.000 vrijwilligers van het Rode Kruis gaan tijdens die week in heel Nederland met de collectebus langs de deur.

Ook in Lemmer en omgeving gaan collectanten de straat op om steun te vragen voor het Rode Kruis. De opbrengst van de collecte gaat naar activiteiten van het Rode Kruis District Fryslân. Om de activiteiten, zoals de Contactcirkel waarbij ouderen elke dag even contact met elkaar hebben, (jeugd) EHBO opleidingen en noodhulp in en om Lemmer mogelijk te maken is veel geld nodig.

Als men geen contant geld in huis heeft, kan men direct/aan de deur via SMS een éénmalige gift van 2 euro aan het Rode Kruis overmaken. Iedereen die de activiteiten van het Rode Kruis wil steunen kan dat doen door Rode Kruis te sms-en naar 4333. Kijk voor meer informatie op www.rodekruis.nl/fryslan

Het Rode Kruis biedt hulp bij noodsituaties, rampen en oorlogen. Of het nu gaat om een brand in een bejaardentehuis, een ongeval bij de Nijmeegse Vierdaagse, een tyfoon op de Filipijnen of geweld in Syrië: het Rode Kruis helpt direct, altijd en overal. Nationaal en internationaal staan onze vrijwilligers en professionele hulpverleners klaar met voedsel, water, medische hulp en onderdak. We helpen bij evacuaties en herstellen contact tussen mensen die elkaar in een noodsituatie uit het oog zijn verloren. Ook bereiden we de mensen voor op een noodsituatie of ramp. Dat doen we in Nederland door zo veel mogelijk mensen EHBO kennis en vaardigheden bij te brengen via onze cursussen en EHBO- app. Maar ook door advies te geven wat te doen in voorbereiding op specifieke noodsituaties. Zodat mensen zichzelf en anderen kunnen helpen in geval van nood.