Broken Brass Ensemble afsluiter van Greidefestival Birds & Brass

ROHEL - Het beroemde Broken Brass Ensemble is zaterdag 24 juni de afsluiter van het Greidefestival Birds & Brass. Een bijzonder festival op een bijzondere locatie, want het Greidefestival Birds & Brass vindt plaats in en om een boerderij en het leefgebied van veel weidevogels.

In deze natuurlijke omgeving vinden er workshops, concertjes, natuurexcursies, inspiratiesessies voor verenigingen, stichtingen en andere organisaties plaats. Daarbij is veel aandacht voor de toekomst van verenigingen. Tijdens interactieve sessies worden bestuurders en creatievelingen van verenigingen uitgedaagd om na te denken over de toekomst van het verenigingsleven. Dit terwijl ze genieten van natuur en cultuur. Waar liggen kansen voor verenigingen met betrekking tot de groeiende, maar ook vergrijzende bevolking? Hoe houden we een rijk en duurzaam cultureel leven? Hoe houden we een goede voedselvoorziening in stand die recht doet aan mens, dier en natuur? Diversiteit, verbinding en duurzaamheid; zowel cultureel, maatschappelijk als natuurlijk, dáár gaat deze editie van Birds & Brass over. Volgens de organisatie hebben de verenigingen veel overeenkomsten en kunnen ze dan ook veel van elkaar leren.

Er is natuurlijk muziek met onder andere het Broken Brass Ensemble, bekend van de energieke concerten, internet en tv dat het slotconcert verzorgd. Daarnaast geven ze gratis workshops voor jonge muzikanten. Slot van het festival is een enerverend eindconcert waarin het Broken Brass Ensemble samen met leden van muziekverenigingen gaan optreden. Een feest om daar bij te zijn, als deelnemer of als luisteraar.

Wil je meedoen aan het eindconcert of de workshops? Je kunt je opgeven via: info@birdsnbrass.nl onder vermelding van deelname 24 juni Rohel.

Het Greidefestival Birds & Brass vindt op 24 juni plaats van 10:00 tot 16:30 uur aan de Vierhuisterweg 29 in Rohel, gemeente De Fryske Marren. Toegang en deelname is gratis. Het greidefestival Birds & Brass is onderdeel van Culturele Hoofdstad 2018.