Fietsen voor goede doel

DELFSTRAHUIZEN - Een Fries-Gronings damesteam fietst komende week monstertocht van 500 kilometer. Ook Elly Hulzinga uit Delfstrahuizen fietst mee met de tien vrouwen. De groep start aan de voet van de Dom in Utrecht. Samen fietsen ze in 24 uur 500 kilometer langs Ronald McDonald Huizen, met als doel om geld in te zamelen voor de Ronald McDonaldHoeve in Beetsterzwaag.

Er is één ding dat deze dames gemeenschappelijk hebben: een persoonlijke ervaring met één van de verblijven van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dat is de reden dat ze besloten hebben samen de Home Ride te fietsen, waardoor ook andere ouders gebruik kunnen blijven maken van de Huizen en Vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Afgelopen half jaar hebben de dames niet alleen heel veel getraind, ze hebben daarnaast ook diverse sponsoracties opgezet. Zo organiseerden ze een spinningmarathon, een benefietdiner, een wijnactie, acties op basisscholen en benaderden ze hun eigen netwerk. Het team heeft inmiddels meer dan 17.000 euro ingezameld. Kijk voor meer informatie op www.homeride.nl/nl/teams/de-hoeve-hazen.