Wurkjouwer opent in Lemmer

LEMMER - De derde vestiging van Wurkjouwer in De Fryske Marren is donderdag geopend in Lemmer. Wethouder Janny Schouwerwou en manager Joke Brandstra verrichtten de openingshandeling.

In Balk en in Joure waren al twee vestigingen. Wurkjouwer is een onderdeel van Pastiel en Empatec en richt zich specifiek op activiteiten en scholing om de deelnemer in beweging te krijgen, te ontwikkelen en weer mee te laten doen in de maatschappij. De activiteiten bestaan onder andere uit het leren en gebruiken van de Nederlandse taal, schoonmaakwerkzaamheden, groente verbouwen, vrijwilligerswerkzaamheden en andere creatieve bezigheden om talent te ontplooien.

Liesbeth Schilstra, coach van Wurkjouwer Lemmer: ‘Hierbij kijken we naar de mogelijkheden van de kandidaten en niet de onmogelijkheden. Alle kansen zijn van belang, hoe klein een kans soms ook is. Samen met de kandidaat kijken we door de deze ‘poort’. Wanneer een traject bij Wurkjouwer afgerond is, wordt Pastiel ingeschakeld die mensen begeleidt met als einddoel een betaalde baan.

Pastiel en Empatec zijn twee bedrijven onder de noemer NV Empatec. Het zijn twee aparte merken, ze bieden andere dienstverlening, hebben verschillende doelgroepen, verschillende kernwaarden en merkwaarden en deels een eigen cultuur. Pastiel en Empatec voeren samen de Participatiewet uit voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt.