Verkeershinder bij plaatsen liggers fly-overs

JOURE - Van 10 tot en met 22 juli plaatst aannemer Gebr. Van der Lee de liggers van de fly-overs van het nieuwe Knooppunt Joure. Een belangrijke mijlpaal richting de ingebruikname van het nieuwe knooppunt in het najaar van 2017.

De werkzaamheden vinden in de avonden en nachten plaats. Het laatste veld met liggers wordt op zaterdag 22 juli in de ochtend gelegd. Er worden in totaal 80 liggers geplaatst in 9 nachten en 1 ochtend. De zwaarste ligger is maar liefst 136 ton zwaar en 50 meter lang.

De A6 tussen Lemmer en Joure zal niet worden afgesloten, maar het verkeer moet wel rekening houden met ernstige verkeershinder. Overdag in de rustige uren en 's nachts is er één rijstrook minder beschikbaar. Tijdens enkele nachten kunnen er verkeerstops van ongeveer een kwartier.

Automobilisten moeten dus rekening houden met vertraging. Voor gedetailleerde informatie per dag houden we iedereen op de hoogte via onze social mediakanalen.

Publiek kan de werkzaamheden volgen vanaf een speciale tribune op het weiland ten zuiden van de fly-overs. Deze is bereikbaar via de Haulstersingel. Vanaf hier kan iedereen de werkzaamheden goed bekijken.

De werkzaamheden vinden van maandag 10 juli tot en met donderdag 13 juli plaats vanaf 21.00 uur, met op donderdag een speciale publieksavond van 21.00 uur tot en met middernacht. En van maandag 17 juli tot en met vrijdag 21 juli vanaf 21.00 uur. Op zaterdagochtend is opnieuw een publieksochtend vanaf 8.00 uur. Iedere dag vanaf 18.00 uur beginnen de voorbereidingen. Knooppunt Joure verwacht dat elke avond rond 21.00 of 22.00 uur de eerste liggers geplaatst worden. Deze tijden zijn afhankelijk van kritische en zeer specialistische werkzaamheden en kunnen daarom afwijken.

Knooppunt Joure adviseert kijkers om op de fiets te komen, vanwege de beperkte parkeergelegenheid. Honden zijn niet toegestaan.