Naar ’t Nannewiid: wandelen, waterfietsen of kanoën

BALK - Op zaterdag 15 juli kunnen mensen in het kader van Zomers Actief mee naar ’t Nannewiid in Oudehaske.

Onder de naam Zomers Actief organiseert Miks welzijn een aantal actieve uitjes voor iedereen die mee wil, in De Fryske Marren. Bij ’t Nannewiid is er de mogelijkheid om te wandelen, waterfietsen of kanoën. Er zijn 4 opstapplaatsen georganiseerd in Lemmer, Balk, Sint Nicolaasga en Joure. In Balk is om 9.15 uur bij ’t Haske (Dubbelstraat 10) de vertrektijd. ,Het gezelschap is dan omstreeks 10.00 uur bij ’t Nannewiid in Oudehaske. Mensen dienen zich wel op te geven, zodat voor iedereen vervoer kan worden geregeld. Tevens wordt gevraagd of iemand wil waterfietsen of kanovaren ( € 5,- inclusief drankje). Ook is er de mogelijkheid om rond te wandelen of te genieten op het paviljoen. Opgeven kan via sociaalcafe@miks-welzijn.nl of 06- 445 00 987.

Betrokkenheid en verbondenheid.

Zomers Actief is in het leven geroepen, omdat de organisatoren regelmatig geluiden horen dat mensen graag activiteiten met andere mensen willen ondernemen, maar dat ze weinig contacten hebben, of hun omgeving het erg druk heeft, of omdat ze geen vervoer hebben. Door samen activiteiten te ondernemen, kun je andere mensen (beter) leren kennen en wordt vaak meer betrokkenheid ervaren. Het samen ervaren van een activiteit is leuk en zorgt voor verbondenheid.

Vorige activiteiten.

Op maandag 19 juni was de aftrap van Zomers Actief. Een groep van 20 inwoners uit De Fryske Marren is naar het Rijsterbos geweest om daar een wandeling te maken naar het Mirnser Klif. Daar hebben de mensen heerlijk genoten van het mooie weer en een kopje koffie of thee. De reacties waren erg positief: ‘Het voelt een beetje als vakantie’ en ‘Ik heb nieuwe mensen leren kennen’. Op donderdag 29 juni is met een delegatie van 16 inwoners van De Fryske Marren een bezoek gebracht aan het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek, ook dit was een groot succes.

Op woensdag 26 juli staat nog een barbecue op het programma in Sint Nicolaasga (€5,-). Hiervoor kan men zich ook al aanmelden, en natuurlijk wordt er voor vervoer gezorgd.