Zakelijk Bekeken: Piet Zijlstra geeft antwoord

Lemmer - In de rubriek Zakelijk Bekeken geeft een ondernemer antwoord op drie vragen. Deze week is het de beurt aan Piet Zijlstra, eigenaar van Piet Zijlstra 2wielerservice uit Echtenerbrug.

Hoe zou u uw bedrijf omschrijven? ,,In mijn bedrijf, Piet Zijlstra 2wielerservice, staat de service voor de klant voorop. Daarom kom ik met mijn bus bij de mensen thuis om daar de fietsen te repareren of te onderhouden. Fietsen in alle soorten en maten, dus ook racefietsen, mountainbikes, elektrische fietsen, maar ook rollators en rolstoelen. Een belletje is genoeg. We maken een afspraak en dan ga ik aan de slag. Mijn bus is eigenlijk een mobiele werkplaats. Ik denk dat dit concept een gouden greep is. Vooral elektrische fietsen zijn vrij zwaar om te vervoeren, dus dan is het ideaal als de monteur bij de mensen langskomt.”

Waarom bent u met uw bedrijf gestart? ,,Ik heb altijd bij bekende fietsenbedrijven gewerkt en daarbij altijd gedacht hoe het zou zijn om mijn eigen fietsenzaak te hebben. Ik ging op onderzoek uit en kwam in contact met een nieuwe franchise-onderneming waarbij de fietsenmaker zijn eigen mobiele werkplaats heeft. Dat was voor mij een schot in de roos. Ik was zelfstandig, maar had de medewerking van een overkoepelende organisatie. Ik leerde hoe het was om zelf een bedrijf te runnen en twee jaar geleden was ik toe aan de volgende stap: mijn eigen Piet Zijlstra 2wielerservice.”

Waar hoopt u over vijf jaar met uw bedrijf te zijn? ,,Ik merk dat steeds meer mensen en bedrijven mijn naam kennen en graag een beroep op mij doen. Als die lijn zich blijft doorzetten, ben ik een tevreden mens.”