Ronde Tafel Lemmer haalt ruim 8000 euro op voor Make-A-Wish

Lemmer - Ronde Tafel Lemmer heeft met de sloepentocht ruim 8000 euro opgehaald voor Stichting Make-A-Wish. Op 8 juli organiseerde de Ronde Tafel Lemmer (RT153) voor het tweede achtereenvolgende jaar een sloepentocht ten behoeve van een goed doel. Dit jaar stond de tocht in het teken van culinaire en muzikale beleving en kwam de opbrengst ten goede aan de Stichting Make-A-Wish.

Met 170 deelnemers verdeeld over 20 sloepen vertrok de vloot vanaf restaurant de Eerste Aanleg naar Camping de Lange Sloot. Daar werd onder het genot van een oliebol en boerenijs geluisterd naar het muzikale samenspel van Janneke Warringa en Jan Scheffer. De tocht werd vervolgd naar de familie Poepjes in Sloten waar het duo Allie & Tommy de muzikale beleving voor hun rekening nam. Brasserie No.14 zorgde voor een hapje en een drankje.

De laatste tussenstop was bij Camping de Lytse Brekken waar de Sfeercompany met hun muziek zorgde voor ontspanning voor jong en oud. Daar werd de culinaire beleving verzorgd door Beachclub Lemmer. De tocht eindigde waar we begonnen waren en werd afgesloten met een barbecue. Daarna volgde als hoogtepunt van de avond een veiling. Veilingmeester Egbert Douma ging op vermakelijke wijze alle stukken af, en zorgde voor een aanzienlijke bijdrage aan het totaal bedrag dat werd opgehaald.

De Ronde Tafel Lemmer is een actieve en inspirerende vereniging voor mannen tussen de 18 en 40 jaar. Mannen die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan. Ieder jaar zetten zij zich in voor een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor Stichting Make-A-Wish

Make-A-Wish Nederland vervult sinds 1989 de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat doet Make-A-Wish Nederland niet voor niets. In al die jaren is gebleken dat voor het wenskind en zijn familie een wensvervulling onvergetelijk is. Het laat het kind weer gewoon kind zijn in plaats van patiënt en maakt het hele gezin sterker voor hun toekomst. De afgelopen jaren heeft Make-A-Wish Nederland al vele duizenden wensen vervuld en de eigen kracht van deze kinderen en jongeren aangewakkerd. Niet de ziekte, maar het kind en/of de jongere zelf staat centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving.

Nu richten de mannen zich eerst op de actie ‘A Local Swim Lemmer’ waar een groep van 13 tafelaars en oud-tafelaars zullen deelnemen aan de 2 kilomter lange zwemtocht door Lemmer om zoveel mogelijk geld op te halen voor ALS Nederland.