Zomers Actief sluit af met barbecue

JOURE - Op woensdag 26 juli wordt een grote barbecue georganiseerd voor alle inwoners van De Fryske Marren. Dit is de laatste activiteit in een reeks van vijf, die zijn georganiseerd onder de naam Zomers Actief.

De barbecue wordt gehouden in Sint Nicolaasga, bij Unitas. De kosten zijn zo laag mogelijk gehouden, zodat zoveel mogelijk mensen aan kunnen sluiten, namelijk €5,- per persoon. De aanvang is vanaf 16.00 uur. Er zijn 3 opstapplaatsen georganiseerd in Lemmer, Balk en Joure. In Balk is om 15.30 uur bij ’t Haske (Dubbelstraat 10) de vertrektijd, in Lemmer wordt om 15.45 uur vertrokken bij het Dienstencentrum (Wiepke Hofstraat 8) vandaan, vanuit Joure is ook 15.45 uur de vertrektijd vanaf Miks welzijn (Brugstraat 1). Mensen dienen zich wel op te geven, zodat voor iedereen vervoer kan worden geregeld. Opgeven kan via sociaalcafe@miks-welzijn.nl of 06- 445 00 987. Meld hierbij de dieetwensen.

Op maandag 19 juni was de aftrap van Zomers Actief. Een groep van 20 inwoners uit De Fryske Marren is naar het Rijsterbos geweest om daar een wandeling te maken naar het Mirnser Klif. Daar hebben de mensen heerlijk genoten van het mooie weer en een kopje koffie of thee. Op andere momenten zijn uitjes naar het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek, midgetgolf in Joure en kanovaren en waterfietsen in Oudehaske georganiseerd.

Zomers Actief is in het leven geroepen, omdat de organisatoren regelmatig geluiden horen dat mensen graag activiteiten met andere mensen willen ondernemen, maar dat ze weinig contacten hebben, of hun omgeving het erg druk heeft, of omdat ze geen vervoer hebben. Door samen activiteiten te ondernemen, kun je andere mensen (beter) leren kennen en wordt vaak meer betrokkenheid ervaren. Het samen ervaren van een activiteit is leuk en zorgt voor verbondenheid.