Optimist on Tour zeilkampen in de zomervakantie

LANGWEER - Het Watersportverbond organiseert samen met Vinea twee Optimist on Tour zeilkampen in de zomervakantie. Kinderen die bij rondreizend watersportevenement Optimist on Tour kennismaken met de watersport, kunnen nu op een vervolg instappen en deelnemen aan Optimist on Tour zeilkampen.

‘Na twee pilots bleek het enthousiasme zo groot dat we blij zijn dat we nu samen met Vinea dit programma kunnen voortzetten’,zegt Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour. ‘Gezamenlijk zetten we ons in om een nieuwe generatie blijvend enthousiast te maken voor de watersport.’

De basis van de zeilweken bestaat uit een gedegen CWO-zeilopleiding op een CWO-erkende opleidingslocatie. Het reguliere programma wordt in deze weken echter uitgebreid met extra aandacht voor het wedstrijdzeilen volgens de regels van de Q-cup waarbij kinderen kennismaken met wedstrijdzeilen.

Er wordt gebruik gemaakt van onder meer instructiefilms, gemaakt met hoofdinstructrice Ilse Köpping van het Watersportverbond en ambassadeur Olympisch zeiler Pieter-Jan Postma. Na afloop ontvangen deelnemers een CWO- diploma of vorderingenstaat. De weken zijn voor zowel beginners als voor meer gevorderde cursisten interessant. Het Optimist on Tour zeilkamp vindt plaats van 30 juli tot met met 5 augustus op Vinea zeilschool de Steven in Langweer. Kijk voor meer informatie op: www.vinea.nl/zeil-en-surfkampen/zeil-en-surfkampen/optimist-on-tour-zeilkamp-7-12.