Feestweek Lemmer rondom SKS-Skûtsjesilen

LEMMER - De Feestweek Lemmer oftewel Lemster Wike Lemmer is in 2017 van dinsdag 15 tot en met zondag 20 augustus. Prominent op het programma staan de wedstrijden van het SKS-skûtsjesilen op woensdag en donderdag. Maar er is meer: Dat start op gelijk op dinsdag met de feestelijke intocht van de skûtsjes en eindigt met het slotfestijn op zaterdag. In het centrum van Lemmer is er alle dagen kermis, veel muziek en gezelligheid tot ’s avonds laat.

De traditionele aankomst van de SKS-skûtsjes start op dinsdag 15 augustus om en nabij 19.30 uur. Zowel toeschouwers als bemanningen beleven er veel plezier aan. Zeker als ze achter elkaar door centrum Lemmer varen. Dan wordt de stoet skûtsjes een soort defilé, met alle eerbetoon die daarbij hoort. Echter, als er op die dag een inhaalwedstrijd is, komen ze stukje bij beetje voorbij, maar dat zal de pret niet drukken.

De wedstrijden van het SKS-skûtsjesilen zijn op woensdag- en donderdagmiddag vanaf 14.00 uur in de baai van Lemmer. Het spektakel is goed te volgen op de pieren bij het strand. Anderen volgen de wedstrijd op het water vanaf hun boten of op rondvaartschepen. De spanning kan soms aardig oplopen. Op deze laatste wedstrijden voor de finale kwalificeert zich meestal de uiteindelijke kampioen. Op de ‘zeildagen’ ontstaan er in de namiddag bij de oude sluis van Lemmer spontane feestjes, middenin de wirwar van wachtende boten. Ze kunnen nu eenmaal niet allemaal tegelijkertijd door de sluis. Volg voor uitslagen SKS-Skûtsjesilen en meer info op de website.

Ook zaterdagavond is populair. Op dit slotfeest op 19 augustus knalt het vuurwerk. De muziek op straat stopt ook dan pas in de kleine uurtjes. Velen maken dan ook nog hun laatste rondje kermis.

Tijdens deze feestweek Lemmer klinkt er overal muziek. Dus kan iedereen het zijne kiezen. Van dinsdag tot zondag is er op deze dagen ook live muziek met vele artiesten op het overdekte Schulpen.