Column Knooppunt Joure | Drukke communicatietijden bij Knooppunt Joure

Joure - Knooppunt Joure werkt hard aan het verbeteren van de verkeersdoorstroming in Joure en haar wijde omgeving. Duizenden mensen zien dagelijks de werkzaamheden. Om meer uitleg te kunnen geven en een kijkje in de keuken te bieden, schrijft iemand van het Knooppunt iedere maand een column in de Jouster Courant.

Deel 9: Drukke communicatietijden bij Knooppunt Joure

Vakantieperiode? Voor ons zijn dit drukke tijden! Wij vormen het communicatieteam namens de alliantie (Rijkswaterstaat, provincie Fryslân en gemeente De Fryske Marren) van Knooppunt Joure. De afgelopen weken zijn we bezig geweest met het plaatsen van de liggers. Samen met aannemer Gebr. Van der Lee lieten we tribunes plaatsen en daar werd goed gebruik van gemaakt. Als communicatieadviseur en -medewerker zorgden wij voor berichten op de website, in de krant, de nieuwsbrief, folders en natuurlijk Facebook en Twitter.

Onze belangrijkste taak is dan ook het actueel houden van deze communicatiemiddelen. Als u Knooppunt Joure een vraag stelt via Facebook of Twitter, is de kans groot dat één van ons het antwoord geeft. Verder organiseren we samen met de aannemer evenementen zoals de Open Dag die op 20 mei plaatsvond.

Inmiddels zijn we alweer bezig met de volgende mijlpaal. Het zal veel mensen verbazen, maar volgens de planning die de aannemer nu volgt, kan het verkeer half september al over de nieuwe fly-overs en de nieuwe A7 rijden. In de week daarna gaat ook het verkeer van de rotonde af. Eind september is de rotonde verleden tijd en kan deze gesloopt worden.

September is dus een belangrijke maand voor het project. In ons logo staat: Knooppunt Joure geeft ruimte. In september geven we daarom op verschillende manieren ruimte. Zo organiseren we samen met een aantal inwoners uit Joure en omgeving verschillende festiviteiten om afscheid te nemen van de rotonde en om kennis te maken met het nieuwe asfalt. We kunnen hierover nog niet in detail treden, maar houd onze website, Facebook en Twitter in de gaten. Ook geeft Knooppunt Joure natuurlijk eind september ruimte aan het verkeer om door te rijden in plaats van wachten voor de rotonde. Klaar is het project na september nog niet. In het half jaar daarna wordt onder andere de nieuwe aansluiting bij Joure gerealiseerd en het Haskerveldviaduct gesloopt en weer opnieuw gebouwd.