Haakmaaraan Sint Nicolaasga in Maeyke’s Bibliotheek

SINT NICOLAASGA - De Haakmaaraangroep van Bibliotheek Sint Nicolaasga is verhuisd van de bibliotheek aan de Boskrâne naar Maeykes Bibliotheek. Maeykes Bibliotheek is gevestigd in de Werkwinkel in de Rengersstraat 2.

Omdat de Werkwinkel om 15.30 uur sluit, zijn de tijden van het haken aangepast, namelijk van 13.30 tot 15.00 uur. Maandag 7 augustus is de eerste keer dat de groep aan de slag gaat op het nieuwe adres.

Onder het genot van een kopje koffie of thee werkt de Haakmaaraangroep aan dekens voor het project Grootste Gehaakte Deken ter Wereld. In Fryslân maar ook daarbuiten doen heel veel vrouwen en een enkele man mee met dit project. Het streven is een deken ter grootte van vijf voetbalvelden, waarmee Fryslân in 2018 in het Guinness Book of Records hoopt te komen!

Als de recordpoging achter de rug is, wordt de grote deken weer uit elkaar gehaald. De duizenden eenpersoonsdekens die dan overblijven, worden geschonken aan allerlei goede doelen. Wie mee wil doen, kan elke eerste maandagmiddag van de maand terecht in Maykes Bibliotheek. Deelname is gratis, koffie en thee staan klaar. Men hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn.

Meer details zijn te vinden op www.bibliothekenmarenfean.nl of www.miks-welzijn.nl, de websites van de beide organisaties die dit project in De Fryske Marren ondersteunen.