VV Lemmer ‘Iedereen moet kunnen bewegen’

Lemmer - Lemmer heeft sinds vorige week een pannakooi op de parkeerplaats. De voetbalmogelijkheid is bedoeld voor iedereen die wil bewegen.

‘Het was een wens van de jeugd van de vereniging’, zegt Lammert de Vries van VV Lemmer. ‘Maar zo’n kooi kost een vermogen’. De jeugd heeft zelf een actie gehouden en haalde tweeduizend euro op. Gemeente De Fryske Marren legde een gedeelte bij. ‘De kooi draagt bij aan het vergroten van de leefbaarheid van de buurt. De Lemstervaart is de afgelopen jaren flink geüpgraded. En nu willen ook wij iets betekenen voor de buurt’.

De pannakooi meet 15 meter bij 7,5 meter en is 3 meter hoog. De kooi staat er nu een week ‘en de jeugd vindt het prachtig’. De laatste hand wordt de komende week gelegd: de vloer moet nog groen geverfd worden. De kooi is voor iedereen toegankelijk. ‘Wij vinden dat iedereen moet kunnen bewegen. Dan maakt het ons niet uit of je nou lid bent of niet. Wij willen graag onze medewerking daarin verlenen.’

Voorlopig worden er nog geen lessen gegeven in pannavoetbal. ‘De jeugd moet de kooi eerst maar ontdekken. Gelukkig hebben ze het al ontdekt: er wordt elke dag al in gespeeld’.

Brenda van Olphen