It Gouden Haske voor mooiste monument

JOURE - De werkgroep Cultuur Historisch Erfgoed DFM wil in samenwerking met Museum Joure en de Stichting Oud Lemmer extra aandacht schenken aan de monumenten in De Fryske Marren.

Inwoners van De Fryske Marren kunnen de kans om zelf, via een prijsvraag, het mooiste monument van de gemeente te kiezen. Dit kan door een filmpje of foto, voorzien van een goede motivatie te sturen naar de Facebookpagina Open Monumentendag De Fryske Marren. Opsturen kan tot en met 20 augustus.

Speciaal voor het winnende monument heeft de werkgroep een beeldje, It Gouden Haske, laten ontwerpen en vervaardigen door kunstenaar Bram de Smit uit Harich.

De beoordeling vindt plaats door de jury, bestaande uit twee leden van de Stichting Behoud Rijksmonumenten DFM: voorzitter Jelle Belksma te Rijs, secretaris/penningmeester Jan de Vries te Ouwsterhaule en architect Wytze Bouma, directielid van J.O.N.G architecten te Lemmer.

Op vrijdag 8 september vindt de uitreiking plaats in de Hobbe van Baerdt Tsjerke in Joure, aan de vooravond van Open Monumentendag op zaterdag 9 september.