Druk bezochte Muziek in de kerk

Lemmer - De Hervormde Kerk en de RK kerk hadden 5 augustus hun deuren weer geopend in het kader van Tsjerkepaad voor de Muziek in de kerk.

In de Hervormde Kerk wordt die gelegenheid vorm gegeven met het evenement. De kerk is dan het podium voor mensen die muziek ten gehore willen brengen. Zo zijn er optredens geweest van de jeugdband de Blaasbende,orgelconcerten en het bespelen van muziek instrumenten.

Nu was het de melodisch slagwerker Wim Houtsma uit Joure. Hij bracht zowel klassieke, kerkelijk als hedendaagse muziek arrangementen ten gehore. De bijeenkomst werd druk bezocht. Houtsma, woonachtig in Joure, is afgestudeerd op het Conservatorium in Groningen als Docerend en Uitvoerend Musicus Slagwerk. Hij bespeelt voornamelijk melodische slag-instrumenten en doet dit vandaag afwisselend op Marimba en Vibrafoon. Hij heeft diverse keren opgetreden met deze instrumenten: twee keer op een Zomeravondconcert in Joure, twee keer op de ‘(fr)UITmarkt’ in Sneek, recentelijk op de Aldegeaster Iepen Dei, medewer-king verleend aan diverse kerkdiensten, combinatie-concerten verzorgd in samenwerking met diverse koren in Sandfirden en muzikale medewerking verleend bij diverse Harmonie-, Fanfare- en Brass-bandconcerten als gastsolist. Bij diverse Koorconcerten was hij behalve gastsolist ook gast-begeleider.

Na afloop is de tip van de dag, loop het rondje Dok langs de terassen, winkels en de monumentale panden van het centrum van Lemmer. Kijk op de site www.oudlemmer.nl en voor livebeelden op www.webcamlemmer.nl. Op de komende zaterdagmiddagen zijn verschillende optredens gepland. Met op 12 augustus een orgelconcart door Johan Eilers, op 19 augustus wel openstelling maar geen optreden vanwege de Lemsterwike. Op 26 augustus Hinke Keulen- zang en Eize van der Sluis –zang en gitaar, 2 september Boris Visser met viool, op 9 september verschillende optredens vanwege Nazomeren in Lemmer. De organisatie is in houden van deze middagen van de vrijwilligers van Tsjerkpaad en de stichting Oud Lemmer.