Paarden No Limit en Rianne uit Rottum met pensioen

ROTTUM - No Limit, een ruin van 23 jaar, en Rianne, een merrie van 19 jaar oud, hebben beide jaren hard gewerkt als manegedier bij Stal Sibma in Rottum. Ze zijn inmiddels te oud geworden voor hun werk. Samen gaan ze met pensoen. Hun oude dag brengen ze vanaf dinsdag door bij Stichting Opvang Oude Manegepaarden en -Pony’s in Beetgumermolen.

No Limit was een harde werker en een prima dressuurpaard. Rianne was dol op springen en deed eveneens goed in de dressuur. Na vele jaren werk voor iedere ruiter, jong en oud, beginnend en gevorderd, kunnen ze hun werk als manegepaard niet meer aan.

Stal Sibma had No Limit al op rust gezet, maar onlangs bleek dat ook voor Rianne de lessen te zwaar geworden zijn. De twee paarden zijn onafscheidelijk. Die ene keer dat No Limit in de wei gezet werd bij de ruinen en een sloot hem scheidde van zijn geliefde Rianne, aarzelde No Limit geen seconde. Dwars door de sloot heen plonsde hij in snelle draf naar zijn Rianne.

Er moge geen twijfel over verstaan: de twee edele dieren willen samen nog ouder worden. Dinsdag vertrekken ze daarom naar Stichting Opvang Oude Manegepaarden en -Pony’s. No Limit en Rianne zijn het zestiende en zeventiende dier die hier sinds de oprichting van de stichting in 2005 van hun welverdiende oude dag zullen genieten.

Stichting Oude Manegepaarden en -pony’s richt zich op de ‘vergeten’ groep dieren: de paarden en pony’s die te oud zijn geworden om hun werk te kunnen doen. Meestal worden ze in dat geval naar de slachterij afgevoerd, maar de stichting zet zich in om ze nog een aantal fijne en comfortabele jaren te geven.

Meer informatie over de stichting: www.pensioenpaard.nl.