Uitgebreid nazomeren in Lemmer

LEMMER - De zomervakantie is voorbij, tijd voor Nazomeren in Lemmer. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september staan er voor jong en oud tal van activiteiten op het programma.

Nazomeren in Lemmer begint op vrijdag om 12.00 uur met een zeilwedstrijd met authentieke Lemster vissermansaken in de baai van Lemmer. Het publiek kan de wedstrijd vanaf de wal goed volgen. Rond 16.00 uur worden de schepen met muziek binnengehaald en daarna zijn ze te bewonderen in de binnenhaven.

In de avond is er muziek, kunnen mensen zich laten bijpraten over de laatste stand van zaken met betrekking tot monumenten in De Fryske Marren en wordt een fotoverzamelboek gepresenteerd. Dit alles vindt plaats in de Hervormde Kerk.

Het programma op zaterdag is goed gevuld. Vanwege Open Monumentendag kunnen mensen een rondwandeling krijgen langs de monumenten en met een oude bus naar het ir. Woudagemaal. In verschillende kerken klinkt muziek en het museum in Lemmer heeft open huis.

In het centrum zijn oude voertuigen en monumentale schepen te bewonderen. Daarnaast kunnen bezoekers zien hoe oude ambachten beoefend werden in vroegere tijden.

Leoville, het Lemster Shantykoor en Shanty-Chor, het Frysk Fanfare Orkest en koor Sjongersnocht treden deze dag op. De jeugd kan zich vermaken met een zoektocht in de kerk en andere activiteiten.

Een compleet overzicht van alle activiteiten staan op www.nazomereninlemmer.nl.